Білкова ковбасна Оболонка Fabios
Оболонка Fabios призначається для м'ясної промисловості та використовується для виробництва копчених та варено-копчених ковбасних виробів. Для виробництва білкових ковбасних оболонок використовуються високосортні колагенові волокна зі спилка великої рогатої худоби.
Випускаються оболонки різного типу (традиційні, що легко знімаються, кільцеві, для сирокопчених ковбас) і калібру від ø22 до ø120мм. Додатково випускається плівка для шинки у формі листів (колагенова плівка) шириною 400 і 480мм або у вигляді плівкового рукава калібрами: ø85, ø115, ø126, ø136, ø156мм.
Традиційні колагенові оболонки FG, FC
Структура оболонки дозволяє пропускати дим, а також водяну пару, що впливає на високі смакові якості кінцевого продукту. При цьому оболонки дуже прості у вживанні і добре тримають параметри. Прості оболонки міцні, еластичні, піддаються кліпуванню і покращують якість ковбасних виробів, що випускаються, які набувають апетитного вигляду. Це найбільш поширений тип оболонки, що випускається фірмою Fabios, який користується визнанням клієнтів усього світу.
Типи оболонок:
FG - традиційні оболонки, ø22-ø120мм;
FC - традиційні оболонки більш стійкі до переповнення та дії температури, ø80-ø120мм.
Переваги:
надають виробам натурального, апетитного вигляду;
проникні для диму та водяної пари;
міцні при набиванні та кліпсуванні;
дозволяють отримати чудовий колір копчення.
Колір:
натуральна FG, FC;
карамельний FGS, FCS;
цибульний FGC-2, FCC-2;
махагоновий FGC-3, FCC-3;
темна карамель FGC-7, FCC-7 на замовлення
лосось FGC-8, FCC-8;
Колагенові оболонки, що легко знімаються, FGP, FCP, FWP
Завдяки спеціальним технологічним операціям досягається зниження адгезії оболонки до фаршу, що дозволяє легко знімати "упаковку" з готового виробу. Також як традиційні та кільцеві оболонки вони виготовляються з колагену найвищої якості та піддаються всім необхідним виробничим процесам, які мають на меті отримати виріб найвищої якості. Їхні властивості такі ж, як у випадку традиційних, але додатково характеризує їхнє легке відділення від фаршу.
Оболонки типу "Р" виступають у всіх калібрах та кольорах також як традиційні оболонки.
Переваги:
легко знімаються без втрати м'ясного фаршу;
безпроблемна машинна нарізка
Колагенові оболонки для сирокопчених ковбас FGR, FGL
Оболонки для сирокопчених ковбас виготовляються з колагенової маси, яка спеціально перероблена, чудово підходить для сирокопчених ковбас та ковбасних виробів тривалого зберігання. Прості оболонки FGR та FGL дозволяють сирокопченим ковбасам досягти типового для них виду та відповідають вимогам традиційної та сучасної технології виробництва ковбасних виробів. Завдяки розробленому фірмою FABIOS спеціальному процесу закріплення оболонок для сирокопчених ковбас продукт має виняткову еластичність, необхідну для наповнення фаршем. Оболонки застосовуються при виготовленні ковбас високої якості, для яких смакові властивості, вид та аромат найважливіше.
Типи оболонок:
FGR - оболонка, призначена для загального застосування при виробництві сирокопчених ковбасних виробів та виробів тривалого зберігання;
FGL – оболонка підвищеної стійкості до тиску начинки, що використовується для виготовлення ковбасних виробів типу лоїн (з великими шматочками м'яса).
Ці оболонки застосовуються до всіх методів виробництва сирокопчених ковбас і ковбас тривалого зберігання.
Зокрема:
салямі італійського та французького типу;
дозріваючі ковбаси;
сирокопчені ковбаси;
лоїни;
бастурма.
Переваги:
сприяють рівномірному зростанню необхідної цвілі;
забезпечують швидкий процес дозрівання;
обсихають поступово з фаршем;
витримують великий тиск при набиванні;
дозволяють отримати чудовий колір копчення.
Колір:
натуральний FGR;
карамельний FGRS.
особливості:
Надають виробам натурального, апетитного вигляду.
Дозволяють отримати чудовий колір копчення
Ефективні у виробничому процесі.